En yangın kapısı Sırları

Wiki Article

Yangın Bapsı, müstacel durumlarda strüktürdan güvenli bir şekilde boşaltma imkanı sağlayan, kanunlarla mecburi hale getirilmiş ve beniâdem hayatını asal kayran, örgüların en önemli unsurlarından biridir.

Yangın kapısı, duman geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Esrar sızmasını karışmak amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

örgülarda kullanılan her bapnın aynı yangın direncine sahip olmadığını söyleyebiliriz. Şirket kapılarının çoğu 30 dakikadır, bazı şirket kapılarının kıvılcım iktibas süresiyse 60 dakikadır.

Dayanıklılık: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve belirli bir müddet boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına nazaran belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Yangın Çıkış Kapısı yangına dayanıklı bir malzemeden yapılmalıdır. Bapnın yanma süresi en az 30 an olmalıdır.

Yangın kapılarını açıkça sancımak yürekin kullanılan elektromanyetik tutucular ve bütünleşmiş tütün  dedektörleriyle kapı kilidini harismanın ayrı ayrı varyasyonları vardır. Buna nüsha şekilde kapıları kilitli başlamak dâhilin otomatik kullanımlı kilitler mevcuttur.

Yangın kapıları robot sistemli çağdaş boya tesisimizde elektrostatik türap boya ile kaplanmaktadır. Standart renk RAL 9002 olmakla beraber istenen bütün RAL renkleri uygulanabilmektedir. Kasa ve kanatlara ayrı renk uygulaması mimarilabileceği kadar yangına dayanıklı kapı kanatlarının dış ve iç yüzeylerine bile farklı nitelik uygulaması mümkündür.

Bir sonraki blog yazımızda Yangın Kapısı sizlere yangın kapısı satın almaya karar vermeden önce kapı firmalarına sormanız müstelzim soruları listeleyeceğiz.

Binaların yangından korunması ile dayalı ele kızılınan yasal prosedürlerin içinde yangın bapları yönetmeliği bile arsa alır.

Birinci sınıf malzemelerden üretilen yangın merdivenleri, ihtiyaç halinde binadaki kişilerin tahliyesini sağlayacak ve gerektiğinde müdahale Yangın Kapısı ekiplerinin bu yoldan binaya başlangıçine yardımcı olacaktır.

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem bile lokal yönetimlerin hissedar noktası hangi binalarda yangın merdiveni zorunluluğu başüstüneğudur.

Bir gestaltda kullanılan ortak merdivenlerden yangın ve öteki acil durumlar oluştuğunda kullanılabilecek özellikte olanlarına yangın merdiveni veya kaçış merdiveni denilmektedir. Yangın merdivenleri öbür kaçış yollarıyla bütünleşik durumda olan bir strüktürdadır.

Vahit kanatlı yangın bapları binaların içerisinde olması olasılı yangın ve benzeri müstacel durumlarda önlem Yangın Çıkış Kapısı iletilmek en önemli tedbirlerin başlangıcında hasılat.

Sertifikasız yangın kapıları da yönlü maliyetli seçenekler olarak tercih edilebilir. "Ucuz yangın kapısı" ifadesi, sertifikasız yangın kapıları midein kullanılan bir tabirdir ve bu baplar ekonomik bir almaşık sunar.

Report this wiki page